Toerisme-online

 

Gemeente Tenneville

         

Plaatsen in Tenneville

   

 

 

Tenneville

Tenneville (Waals: Tiniveye) is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De gemeente telt ruim 2500 inwoners. Door de gemeente stroomt de Ourthe.

Kernen: De gemeente bestaat naast Tenneville zelf nog uit de deelgemeenten Champlon en Erneuville. Daarnaast liggen nog verschillende dorpjes en gehuchten verspreid over de gemeente. In Erneuville liggen onder meer de gehuchtjes Cens, Tresfontaines, Wembay en Beaulieu. Ten noorden van Champlon ligt het gehucht Journal. In Tenneville liggen onder meer de gehuchten Ramont, Ortheuville en Laneuville-au-Bois.

Bezienswaardigheden: De Eglise Notre-Dame de Beauraing dateert uit 1957 - De toren van de vroegere parochiekerk, de Eglise Sainte-Gertrude uit 1682, als als monument beschermd. 

VAKANTIEHUIS TENNEVILLE: Dit vakantiehuis in Tenneville ligt op een aangename, rustige plek met een prachtig uitzicht over de Ardennen. Via een oprit naar boven komt u bij het vakantiehuis, waarvan het woongedeelte met een trap te bereiken is. Vanuit het grote terras, gericht op het zuiden, bereikt u de gezellige woonkamer met een knusse eethoek, een openhaard en een open keuken. Het vakantiehuis beschikt over een verzorgde badkamer en drie netjes ingerichte slaapkamers. Een kinderstoel en een houten kinderbed zijn aanwezig. Het terras is omheind en deels overdekt. Hier kunt u samen met familie en vrienden buiten eten en van het uitzicht genieten. De tuin is sterk hellend, een klein deel van de tuin is vlak. De weilanden aan de overkant van het weggetje bieden ruimte voor balspelen.... meer info bij Chalet.nu  

SAM SUFFIT: Prachtig gelegen chalet in het hart van de Ardennen met een heel mooi zicht, knus ingericht, niet alleen een vakantiehuis . Wandelaars kunnen er hun hartje ophalen .In de tuin kunnen kindjes veilig spelen terwijl ouders van op hun zonnezetel toekijken en als afsluiter van hun dag een lekkere barbecue . Er liggen gezellige dorpjes ,niet zo ver van ,La Roche o.a.... meer info bij Chalet.nu 

 

 

L'OREE DE LA FORET: Welkom op vakantie! Je verblijft in een zeer authentieke blokhut, die gerieflijk ingericht is met een hoog niveau van comfort. In de winter zit je waarschijnlijk veel bij de kachel te lezen of te praten met vrienden. Talrijke indoor en outdoor spelen voor alle leefttijden zijn ter plaatse aanwezig. In de lente en in de zomer breng je ongetwijfeld tijd door in de tuin of op het panoramische terras dat het chalet omringt! Het chalet staat in een rustige buurt, aan een doodlopend straatje.
 

 

Maison Piérlu:  In het gehucht Tenneville ligt deze mooi gerenoveerde woning. Door de ligging tegen een kleine heuvel biedt de woonkamer een mooi uitzicht op de weides aan de overkant van de weg. Veel in de woning is nieuw, zoals de keuken en de badkamers en de hele inrichting. En het is met gevoel voor gezelligheid gedaan, zoals ook blijkt uit de houtkachel in het midden van de kamer. Aan de achterkant loop je vanaf de eettafel zo de ruime, omheinde tuin op het zuiden in, waar veel ruimte om te spelen voor kinderen is, maar waar ook een terras is aangelegd om van de zon te genieten en een vaste barbecue staat. Zo hoef je bij mooi weer niet eens binnen te koken, maar kun je dat lekker buiten doen. Met twee slaapkamers en een badkamer boven en hetzelfde beneden, is dit een ideaal verblijf voor twee kleine families.