Toerisme-online

 

Gemeente Libramont-Chevigny

         

Plaatsen in Libramont-Chevigny

   

 

 

Libramont-Chevigny

Libramont-Chevigny is een gemeente in de Provincie Luxemburg in België. De gemeente telt bijna 10.000 inwoners. Deze gemeente omvat uitgestrekte bosgebieden in een aantrekkelijk heuvelachtig landschap dat uitnodigt tot wandelen en fietsen. De naam van de gemeente is een samentrekking van plaatsnamen Libramont en Sainte-Marie-Chevigny binnen de gemeentegrenzen.

Overige kernen: Bras, Freux, Moircy, Recogne, Remagne, Saint-Pierre.

Evenementen: Foire de Libramont, een jaarlijkse beurs voor land- en tuinbouw, een van de grootste in open lucht in Europa. 

Museum van de Kelten: "Onze voordouders de Galliërs! Hoeveel verkeerde beelden, legenden en misverstanden roept deze omschrijving niet op: druïden die offers brengen op de tafels van hun menhirs, verwilderde, ongedisciplineerde krijgers die nog het meest in braspartijen geïnteresseerd waren, barbaren die de verfijning van de Middellandse-Zee-volkeren niet kenden.  Geen enkele van die cliché's beantwoorden aan de realiteit. De rijkdom van de sinds meer dan 30 jaar onderzochte sites in de Ardennen toont aan dat in de 5de eeuw voor Christus een bloeinde Keltische bevolking de streek gekoloniseerd heeft. De archeologische vondsten spreken boekdelen. De notabelen werden begraven op tweewielige karren: in het museum vind je daarvan een op ware grootte gereconstrueerd model, naast vele representatieve getuigenissen uit die periode zoals vazen, juwelen, wapens, versieringen op dierenspannen, enz... Talrijke voorwerpen, o.a. een standbeeld van Ambiorix uit de 19de eeuw, illustreren de fautieve beelden die nog zo vaak over de Kelten verspreid worden. Een audiovisuele voorstelling vervolledigt je bezoek."...