Toerisme-online

 

Gemeente Erezée

         

Plaatsen in Erezée

   

 

 

Erezée

Érezée (Waals: Erezêye) is een plaats en gemeente in de Provincie Luxemburg in België. De gemeente telt bijna 3000 inwoners.
Overige kernen: Amonines, Biron, Blier, Clerheid, Fisenne, Mormont en Soy.

Het dorp is het vertrekpunt van een toeristische buurtspoorlijn, de TTA. De motortrams rijden op een gerestaureerd stuk van oorspronkelijke buurtspoorlijn Melreux - Erezée - Dochamps - Manhay - Comblain-la-Tour. De trams rijden in de richting van Dochamps tot Fechereu.

Erezee, 20 km ten noorden van La Roche-en-Ardenne, is een centrumplaats in het bosrijke gebied van het gewest Ourthe en Aisne. Bij Erezee behoren de dorpen Amonines, Mormont en Soy. Het plaatsje Erezee is zeer schilderachtig tegen een heuvel boven het Aisne-dal gebouwd. Erezee is vooral een bezoek waard vanwege de mooie omgeving. De 'Tramway Touristique de l'Aisne' is een tram die in het hoogseizoen tussen Pont d'Erezee en Lamormenil (bij Dochamps) rijdt. Aan de tramrit kan een bezoek aan het Safaripark bij Dochamps worden gekoppeld. Tijdens de rit wordt men geconfronteerd met de schoonheid van het dal van de Aisne. Hengelaars kunnen in dit gebied hun hart ophalen... Gemeente Erezée - Wikipedia

A Erezée, la proximité des communes de Hotton - Durbuy - La Roche à forte fréquentation touristique, est certainement à l'origine d'un tourisme orienté vers le calme et la promenade. Le tourisme d'un jour y est prédominant. Un engouement nouveau pour le gîte rural et la chambre d'hôte se manifeste également dans notre commune. Les campings assurent, pendant la saison touristique, la présence permanente de quelques 6.000 touristes en séjour prolongé.  

VERBLIJF
Vakantiewoningen: Vakantiehuis Mormont 

CAMPING LE VAL DE L'AISNE: Midden in de mooie Belgische Ardennen ligt Camping Le Val de l'Aisne. Deze groene familiecamping heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. Het uitgebreide animatieprogramma biedt vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Sportactiviteiten, avondshows en disconachten, het is nooit saai in de Belgische Ardennen! Ook de omgeving heeft veel te bieden. De heuvelachtige streek met haar vele riviertjes is een walhalla voor actieve vakantiegangers... meer info bij Vacanceselect en bij Suncamp